Hoe trek ik de juiste werkkracht aan?

Werkkracht aantrekken

Het vinden van de geschikte werkkracht binnen jouw gevormd team is vaak een hele opdracht. Goede werknemers behouden, is nog vaak een nog moeilijkere opdracht. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 35% van de bedrijven minder reactie krijgt op hun vacatures dan ze eigenlijk gedacht hadden. Aan de hand van deze tips willen we jou helpen om de perfecte match voor je vacature te vinden.

 

1. Loon speelt een grote rol

Voor velen, of laten we zeggen de meesten, speelt het loon een grote rol. Niet enkel wat ze maandelijks op hun rekening zien binnenkomen, maar ook de voordelen die eraan gekoppeld zijn. Van maaltijdcheques tot hospitalisatieverzekering. Je kan dan ook niet verwachten dat je voor een gemiddeld loon een topwerknemer kan krijgen, of tenminste niet houden.

 

2. Ook de sfeer is essentieel

Niet enkel het loon, maar ook de sfeer die heerst binnen het bedrijf speelt een grote rol. Dit gaat van complimenten op het werk tot de maandelijkse after work drink. Niet alleen de jobinhoud is dus belangrijk, hecht zeker ook belang aan de motivatie van je personeel.

 

3. Grootte van je bedrijf

De grootte van je bedrijf maakt helemaal niet uit. Zoals bij alles heeft ook de grootte van je onderneming voor- en nadelen. Voor lokale bedrijven is dat bijvoorbeeld dat ze niet op zoek zijn naar een vast profiel. Ze willen graag een meerwaarde kunnen bieden aan hun klanten, waardoor ze zich makkelijker aanpassen aan de profielen die ze voorgeschoteld krijgen. Voor grote bedrijven kan dat hun brede waaier aan kennis en verschillende profielen zijn. 

 

4. Generaties

“Minimum 5 jaar ervaring” is nog maar een voorbeeld van een vaste waarde op talloze vacatures die niet ingevuld raken. Dat vele profielen daarvan zeker ervaring nodig hebben, is ook een waarheid. Het is belangrijk om de jongere generatie met open armen te ontvangen. De jongere werknemers hebben een even belangrijke invloed als de andere generaties. Ook stagiairs horen hierbij. Wanneer je uitstraalt naar de buitenwereld dat je mensen kansen wil bieden om te groeien, kan dit alleen maar in je voordeel spelen. Een gezonde mix van generaties maakt jouw bedrijf succesvol.

 

5. Drukke periodes overbruggen

Alweer een drukke periode voor de boeg, maar gaat deze binnenkort weer voorbij? Dan kan je de pieken opvangen door tijdelijk extra personeel te zoeken. Door bijvoorbeeld een onderaannemer te kiezen, heb je meteen de expertise en kennis die jouw bedrijf uitstraalt. Het is niet enkel voordelig voor jou, maar ook een manier om druk weg te nemen bij de huidige werknemers. Op zo’n momenten is alle hulp welkom. En daar helpt Found-it je bij.

 

Vind jouw speld in de gigantische hooiberg dankzij Found-it: door en voor zelfstandigen.

 

Download de app in de Google Play of Apple Store of lees hier meer over onze oplossingen.