Corona compensatiepremie voor de bouw

 

Je kan vanaf nu de corona compensatiepremie aanvragen bij VLAIO. 

Deze eenmalige premie van 3.000 euro gaat naar ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten maar een zware omzetdaling van minstens 60% ten gevolge van de coronamaatregelen, hebben geleden. 

Voor zelfstandigen in bijberoep bedraagt de premie 1.500 euro. Check alle voorwaarden op vlaio.be/coronacompensatiepremie. 

Ondernemingen die een verminderde omzet hebben die niet gerelateerd is aan de coronacrisis komen niet in aanmerking.

 

Welke ondernemingen kunnen een corona compensatiepremie aanvragen? 

 

 • Ondernemingen met als hoofdactiviteit: 
  • de eventsector en andere ondernemingen die indirect door de sluitingen en afgelastingen ten gevolge van de coronamaatregelen worden getroffen;
  • de (para)medische beroepen en technische controle die ten gevolge van de coronamaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen;
  • de dienstenleveranciers die ten gevolge van de coronamaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen of waarbij bepaalde werklocaties worden afgesloten;
  • de ondernemingen die essentiële diensten leveren.
 • Zelfstandigen in bijberoep die verplicht moesten sluiten ingevolge de opgelegde federale maatregelen, maar die niet in aanmerking komen voor de corona hinderpremie. 
 • Ondernemingen die niet verplicht hun fysieke vestiging moesten sluiten, maar een substantiële exploitatiebeperking ondergaan ten gevolge van de opgelegde federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  

Vraag jouw Corona-compensatiepremie aan

Je kan de compensatiepremie aanvragen via een toepassing bij VLAIO: surf naar https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/corona-compensatiepremie en klik op de roze knop "Aanvragen" 

De subsidie-aanvraag moet ten laatste op 30 juni 2020 ingediend zijn.

Bron: Bouwunie